Categorie Microcement, renovatie

Het antword op uw vraag, hoe dik of dun is microcement ?

Wanden 6

Microcement het geheim van zijn dikte nu ontrafeld.

Welkom bij onze nieuwste blogpost, waar we een belangrijke vraag beantwoorden die vaak wordt gesteld door mensen die overwegen microcement te gebruiken: “Hoe dik is microcement eigenlijk?” In deze blog zullen we de dikte van microcement bespreken, waarom het er toe doet en hoe je de juiste dikte voor jouw project kunt kiezen.

Waarom blijft dikte belangrijk ?

Microcement staat bekend om zijn veelzijdigheid en dunne profiel, maar de dikte is een cruciale factor bij het bepalen van de duurzaamheid en toepassingsmogelijkheden. Over het algemeen varieert de dikte van microcement tussen de 2 en 3 millimeter.

microcent de perfecte combinatie voor renovatie Kontich

 

Welke factoren beïnvloeden de dikte van Microcement?

  1. Ondergrond: De bestaande ondergrond speelt een rol bij het bepalen van de benodigde dikte. Een egale ondergrond kan mogelijk een dunne laag microcement toestaan, terwijl ongelijkheden mogelijk een dikkere laag vereisen.
  2. Toepassing: Afhankelijk van de toepassing (vloeren, muren, werkbladen), kan de dikte variëren. Vloeren hebben mogelijk een dikkere laag nodig dan wanden.

 

Traprenovatie te Schilde

de perfecte match voor trappen

Wat zijn de voordelen van zijn dunne toepassing?

Microcement biedt verschillende voordelen vanwege zijn dunne toepassing. Hier zijn enkele specifieke voordelen:

1. **Minimale Ruimte-inname:**
Microcement kan met een zeer dunne laag worden aangebracht, waardoor het ideaal is voor ruimtes waar elke millimeter telt. Het neemt minimale hoogte in beslag, wat vooral gunstig is bij renovaties waar hoogtebeperkingen een rol spelen.

2. **Geschikt voor Renovaties:**
Dankzij de dunne applicatie is microcement bijzonder geschikt voor renovaties. Het kan direct over bestaande oppervlakken worden aangebracht, waardoor de noodzaak van het verwijderen van oude vloeren of wanden wordt geëlimineerd. Dit bespaart niet alleen tijd, maar ook de kosten van sloopwerk.

3. **Gewichtsbesparing:**
Omdat microcement dun is, voegt het minimale extra belasting toe aan de bestaande structuur. Dit is vooral belangrijk in situaties waar gewichtsbeheersing van cruciaal belang is, zoals bijvoorbeeld bij het renoveren van bovenverdiepingen.

4. **Naadloze Afwerking:**
De dunne applicatie van microcement resulteert in een naadloze afwerking. Hierdoor ontstaat een strak en modern uiterlijk zonder de visuele onderbreking van voegen en naden, zoals je die vaak bij traditionele vloer- en wandbedekkingen tegenkomt.

5. **Snellere Installatie:**
De dunne laag microcement kan over het algemeen sneller worden aangebracht dan dikke deklagen of traditionele vloerbedekkingen. Dit draagt bij aan een efficiëntere installatie, wat vooral gunstig is in projecten met strakke deadlines.

6. **Veelzijdige Toepassingsmogelijkheden:**
De dunheid van microcement maakt het zeer veelzijdig en geschikt voor verschillende toepassingen, waaronder vloeren, muren, werkbladen en zelfs meubels. Dit opent de deur naar creatieve ontwerpmogelijkheden in diverse ruimtes.

wc ruimte te Kontich Waarloos

perfecte aansluiting van kraanwerk

 

Hoe kies je nu de juiste dikte ?

Over Ons

 

  1. **Raadpleeg een Professional:** Overleg met een ervaren professional in microcementinstallatie om de specifieke eisen van jouw project te begrijpen.

Ecogieterij Contact

  • Adres: Prins Boudewijnlaan 7A/Unit D 06, 2550 Kontich
  • Mobiel: +32 474 37 51 95
  • Email: info@ecogieterij.be